Skip to content

Óbudai Egyetem
Főzőverseny

Versenykiírás

A verseny célja

Az Óbudai Egyetem Főzőversenye a munkavállalók és hallgatók közösségépítését és az egyetemi élet színesítését szolgálja. A verseny célja a gasztronómiai kultúra becsempészése az egyetem életébe, ahol a résztvevők együtt főznek, ismerkednek és kötetlenül beszélgetnek. A verseny egy remek lehetőség az egyetem munkavállalóinak és hallgatóinak, hogy összefogjanak és egy közös cél érdekében dolgozzanak együtt.

A versenyen való részvétel INGYENES!

A verseny helye és ideje

Helyszín: Óbudai Egyetem – Központi épület udvara (szoborpark) 

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/B 

Dátum: 2024. június 14. péntek, 8:00-16:00 

Nevezési feltételek

A versenyre az Óbudai Egyetem munkavállalói és hallgatói nevezhetnek (minimum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk). 

  • A főzőversenyen való részvétel ingyenes, azonban nevezéshez kötött! 
  • Nevezni az oldal alján található űrlapon lehet
  • Nevezési határidő: 2024. május 29. 

Csapatok maximális száma: 25 csapat, túljelentkezés esetén a nevezési sorrend a döntő. 

Programterv

  • 8:00-8:30 csapatok érkezése, sátor elfoglalása 
  • 8:30-13:00 étel elkészítés 
  • 13:00-14:00 ebéd és zsűrizés 
  • 14:00 eredményhirdetés 
  • 14:10-16:00 kötetlen program 

Verseny lebonyolítása

A versenyben sertésragut/tokányt kell főzni. 

Szervezőség biztosítja

  • egész sertéscomb (feldarabolás a résztvevők feladata)
    • 5 – 7 fő esetén 2 kg,
    • 8 – 12 fő esetén 3 kg,
    • 13 – 17 fő esetén 4 kg
    • 18 főtől 5 kg
  • bográcsot (25 l),
  • állványt, gázzsámolyt, lángőrt, gázpalackot,
  • fakanalat és merőkanalat,
  • szemeteszsákot,
  • egy garnitúra sörpadot (6-8 férőhelyes),
  • továbbá minden csapat számára 5 db főzőkötényt.

Szervezőség nem biztosítja

  • a köretet,
  • tányérokat, evőeszközöket, kést, vágódeszkát, szalvétát,
  • a maradék ételhez éthordókat.

Az elkészült étkeket tilos értékesíteni, viszont a kóstoltatás engedélyezett. Kizárólag a nevezett csapatok vehetnek részt a versenyben!

Érkezés a főzés napján 08:00 órától, főzés 8:30-tól lehetséges.  

A büfésátorban hűsítő ital, zsíroskenyér és különféle snackek várják a résztvevőket, becsületkasszával, melynek teljes összegét az Óbudai Egyetem Bölcsőde játszóterének fejlesztésére fordítjuk. Kérjük ennek függvényében készüljenek aprópénzzel, váltani nem tudunk.

Verseny értékelése, díjazása

Az értékelést 3 főből álló zsűri végzi, a zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs. 

Legfontosabb szempontok:  

  • Az elkészített étel íze,  
  • színe,  
  • állaga,  
  • elkészítésének menete,  
  • a csapat megjelenése,  
  • a főzőhely hangulata,  
  • hagyománytisztelet, egyediség.

Eredményhirdetés a versenyt követően lesz a közösségi sátorban, várhatóan 14:00- órakor.  

Az értékeléshez szükséges 1 adag ételt 13:00 órától kell a főzés helyszínén az odalátogató zsűritagok rendelkezésére bocsátani. A zsűrizéshez szükséges tányérokat a szervezők biztosítják.   

A résztvevő csapatoknak emléklapot állítunk ki, továbbá az 1-3. helyezett csapatok ajándéka oklevél, kupa és ajándékcsomag. 

Fontos tudnivalók

A résztvevő csapatok saját felelősségükre vesznek részt a versenyen.  A rendezvényen bekövetkezett balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak!  A versenyen résztvevők kötelesek betartani az ingatlanra és a rendezvényre vonatkozó házirendet, az alapvető balesetvédelmi és tűzvédelmi előírásokat, illetve az étel higiéniai rendszabályokat!  

A csapatok a rendezvény területén gondatlanságból okozott károkért felelősséggel tartoznak.  

[contact-form-7 id="626ca43" title="György Eigner Medtech and AI"]