Skip to content

Óbudai Egyetem
Főzőverseny

Versenykiírás

A verseny célja

Az Óbudai Egyetem Főzőversenye a munkavállalók és hallgatók közösségépítését és az egyetemi élet színesítését szolgálja. A verseny célja, hogy a gasztronómia kultúráját becsempéssze az egyetemi életbe, miközben a résztvevők együtt főznek, ismerkednek és kötetlenül beszélgetnek.

A verseny helye és ideje

Helyszín: Óbudai Egyetem – Központi épület udvara (szoborpark) 

Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/B 

Dátum: 2025. június 2. hétfő, 8:00-16:00 

Verseny lebonyolítása

A versenyben székelykáposztát/káposztás húsos ételt kell főzni.

Szervezőség biztosítja

  • sertéslapocka (feldarabolás a résztvevők feladata)
    • 5 – 7 fő esetén 1,2 kg,
    • 8 – 12 fő esetén 2 kg,
    • 13 – 17 fő esetén 3 kg
    • 18 főtől 4 kg
  • savanyú káposzta
    • 5 – 7 fő esetén 1,5 kg,
    • 8 – 12 fő esetén 2,5 kg,
    • 13 – 17 fő esetén 3 kg
    • 18 főtől 4 kg
  • bográcsot (22 l),
  • állványt, gázzsámolyt, lángőrt, gázpalackot,
  • fakanalat és merőkanalat,
  • szemeteszsákot,
  • minimum egy garnitúra sörpadot (6-8 férőhelyes),
  • zsűrizéshez szükséges tányért
  • továbbá minden csapat számára 5 db főzőkötényt.

Szervezőség nem biztosítja

  • étkezéshez szükséges tányérokat, evőeszközöket,
  • kést, vágódeszkát, szalvétát,
  • a maradék ételhez éthordókat.
  • Az elkészült étkeket tilos értékesíteni, viszont a kóstoltatás engedélyezett. Kizárólag a nevezett csapatok vehetnek részt a versenyben!

Érkezés a főzés napján 08:00 órától, főzés 8:30-tól lehetséges.  

A büfésátorban hűsítő ital és zsíroskenyér várja a résztvevőket bankkártyás és készpénzes fizetési lehetőséggel. Az eseményen tombolát is szervezünk, melynek teljes befolyt összegét az Óbudai Egyetem Bölcsőde játszótér fejlesztésére fordítjuk.

Nevezési feltételek

A versenyre az Óbudai Egyetem munkavállalói és hallgatói nevezhetnek (minimum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk). 

  • A főzőversenyen való részvétel ingyenes, azonban nevezéshez kötött! 
  • Nevezni az oldal alján található űrlapon lehet
  • Nevezési határidő: 2025. május 20. 

Csapatok maximális száma: 25 csapat, túljelentkezés esetén a nevezési sorrend a döntő. 

Programterv

  • 8:00-8:30 csapatok érkezése, sátor elfoglalása 
  • 8:30-12:00 étel elkészítés 
  • 12:00-13:30 ebéd és zsűrizés 
  • 14:00 eredményhirdetés 
  • 14:30-16:00 kötetlen program 

Verseny értékelése, díjazása

Az értékelést 3 főből álló zsűri végzi, a zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs. 

Legfontosabb szempontok:  

Gasztronómiai esszencia (kétszeres súlyozással) összesen 2*30=60 pont:

  • 1-10 pont – étel íze,
  • 1-10 pont – színe,
  • 1-10 pont – állaga,

Élmény és hangulat összesen 30 pont:

  • 1-10 pont – főzés folyamata / csapatmunka megvalósulása,
  • 1-10 pont – a csapat megjelenése és a főzőhely hangulata,
  • 1-10 pont – egyediség/hagyománytisztelet

Végső pontszám meghatározása (max 90 pont):

Végső pontszám = Gasztronómiai esszencia * 2 + Élmény és hangulat * 1

Eredményhirdetés a versenyt követően a zsűrisátor előtt lesz, várhatóan 14:00-kor.

Az értékeléshez szükséges 1 adag ételt 12:00 órától kell a főzés helyszínén az odalátogató zsűritagok rendelkezésére bocsátani. A zsűrizéshez szükséges tányérokat a szervezők biztosítják. 

A résztvevő csapatoknak emléklapot állítunk ki, továbbá az 1-3. helyezett csapatok ajándéka oklevél, kupa és ajándékcsomag.

A rendezvény facebook eseménye:

Fontos tudnivalók

A résztvevő csapatok saját felelősségükre vesznek részt a versenyen.  A rendezvényen bekövetkezett balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak!  A versenyen résztvevők kötelesek betartani az ingatlanra és a rendezvényre vonatkozó házirendet, az alapvető balesetvédelmi és tűzvédelmi előírásokat, illetve az ételhigiéniai rendszabályokat!

A csapatok a rendezvény területén gondatlanságból okozott károkért felelősséggel tartoznak.

[contact-form-7 id="626ca43" title="György Eigner Medtech and AI"]