Óbudai Egyetem
Főzőverseny
Versenykiírás
A verseny célja
Az Óbudai Egyetem Főzőversenye a munkavállalók és hallgatók közösségépítését és az egyetemi élet színesítését szolgálja. A verseny célja a gasztronómiai kultúra becsempészése az egyetem életébe, ahol a résztvevők együtt főznek, ismerkednek és kötetlenül beszélgetnek. A verseny egy remek lehetőség az egyetem munkavállalóinak és hallgatóinak, hogy összefogjanak és egy közös cél érdekében dolgozzanak együtt.
A versenyen való részvétel INGYENES!
A verseny helye és ideje
Helyszín: Óbudai Egyetem – Központi épület udvara (szoborpark)
Cím: 1034 Budapest, Bécsi út 96/B
Dátum: 2024. június 14. péntek, 8:00-16:00
Nevezési feltételek
A versenyre az Óbudai Egyetem munkavállalói és hallgatói nevezhetnek (minimum 5 fős csapatok jelentkezését várjuk).
- A főzőversenyen való részvétel ingyenes, azonban nevezéshez kötött!
- Nevezni az oldal alján található űrlapon lehet
- Nevezési határidő: 2024. május 29.
Csapatok maximális száma: 25 csapat, túljelentkezés esetén a nevezési sorrend a döntő.
Programterv
- 8:00-8:30 csapatok érkezése, sátor elfoglalása
- 8:30-13:00 étel elkészítés
- 13:00-14:00 ebéd és zsűrizés
- 14:00 eredményhirdetés
- 14:10-16:00 kötetlen program
Verseny lebonyolítása
A versenyben sertésragut/tokányt kell főzni.
Szervezőség biztosítja
- egész sertéscomb (feldarabolás a résztvevők feladata)
- 5 – 7 fő esetén 2 kg,
- 8 – 12 fő esetén 3 kg,
- 13 – 17 fő esetén 4 kg
- 18 főtől 5 kg
- bográcsot (25 l),
- állványt, gázzsámolyt, lángőrt, gázpalackot,
- fakanalat és merőkanalat,
- szemeteszsákot,
- egy garnitúra sörpadot (6-8 férőhelyes),
- továbbá minden csapat számára 5 db főzőkötényt.
Szervezőség nem biztosítja
- a köretet,
- tányérokat, evőeszközöket, kést, vágódeszkát, szalvétát,
- a maradék ételhez éthordókat.
Az elkészült étkeket tilos értékesíteni, viszont a kóstoltatás engedélyezett. Kizárólag a nevezett csapatok vehetnek részt a versenyben!
Érkezés a főzés napján 08:00 órától, főzés 8:30-tól lehetséges.
A büfésátorban hűsítő ital, zsíroskenyér és különféle snackek várják a résztvevőket, becsületkasszával, melynek teljes összegét az Óbudai Egyetem Bölcsőde játszóterének fejlesztésére fordítjuk. Kérjük ennek függvényében készüljenek aprópénzzel, váltani nem tudunk.
Verseny értékelése, díjazása
Az értékelést 3 főből álló zsűri végzi, a zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.
Legfontosabb szempontok:
- Az elkészített étel íze,
- színe,
- állaga,
- elkészítésének menete,
- a csapat megjelenése,
- a főzőhely hangulata,
- hagyománytisztelet, egyediség.
Eredményhirdetés a versenyt követően lesz a közösségi sátorban, várhatóan 14:00- órakor.
Az értékeléshez szükséges 1 adag ételt 13:00 órától kell a főzés helyszínén az odalátogató zsűritagok rendelkezésére bocsátani. A zsűrizéshez szükséges tányérokat a szervezők biztosítják.
A résztvevő csapatoknak emléklapot állítunk ki, továbbá az 1-3. helyezett csapatok ajándéka oklevél, kupa és ajándékcsomag.
Fontos tudnivalók
A résztvevő csapatok saját felelősségükre vesznek részt a versenyen. A rendezvényen bekövetkezett balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak! A versenyen résztvevők kötelesek betartani az ingatlanra és a rendezvényre vonatkozó házirendet, az alapvető balesetvédelmi és tűzvédelmi előírásokat, illetve az étel higiéniai rendszabályokat!
A csapatok a rendezvény területén gondatlanságból okozott károkért felelősséggel tartoznak.