Bemutatkozás

Az Óbudai Egyetem Munkahelyi Bölcsőde fenntartója az Óbudai Egyetem Nonprofit Kft.

A munkahelyi bölcsőde elsősorban egészséges fejlődésű, vagy sajátos nevelési igényű, családban nevelkedő 12 hónapostól hároméves korú (még nem óvodaköteles) gyermekek nevelését és gondozását végzi. Célja és feladata a gyermekek testi és mentális szükségleteinek kielégítése, fejlődésük elősegítése, lelki és érzelmi biztonságuk megteremtése. Feladatunknak tekintjük, hogy a bölcsődéből kikerülő, óvodába induló kisgyermekek, az óvodai élethez szükséges kompetenciákkal rendelkezzenek.
Munkahelyi bölcsődeként olyan biztonságérzetet tudunk nyújtani a ránk bízott kisgyermekek szüleinek, azzal hogy közel vagyunk hozzájuk és szolgáltatásunk kialakításánál maximálisan figyelembe vesszük igényeiket, hogy a szülők felől ránk sugárzó bizalom erősíti a kisgyermekek biztonságérzetét és elfogadását a kisgyermeknevelők iránt is. Szakmai célunk, hogy a kölcsönös bizalom és együttműködés a szülőkkel, a kisgyermekek közös értékeken nyugvó nevelése szeretetteljes, családias bölcsődei működést valósítson meg.
Napi programunk összeállításánál a szabad, kreatív játéké a főszerep, mind a szobában, mind a szabad levegőn. Örömteli, szeretetteljes és derűs légkört teremtünk, melyben a gyermekek felszabadultan fedezhetik fel a világ csodáit, önmagukat és egymást.
Kisgyermeknevelőink figyelmes, szeretetteljes odafordulással, a gyermek életkori- és egyéni sajátosságait, fejlettségét, pillanatnyi fizikai és pszichés állapotát, hangulatát figyelembe véve segítik a gyermekek fejlődését.
A bölcsődei élet során szem előtt tartjuk és tudatosítjuk is a gyermekekben az egészséges életmód elemeinek fontosságát. Az étkezés összeállításánál arra törekszünk, hogy változatos, idénynek megfelelő, friss és egészséges legyen. Két főétkezést (reggeli, ebéd), és két kis étkezést (tízórai, uzsonna) biztosítunk a gyermekeknek. Korunk kihívásának felvállalásával szeretnénk a kisgyermekekben olyan szemléletet kialakítani, melynek a környezettudatosság, környezetvédelem áll fókuszában. Igyekszünk megismertetni velük a természet kincseit, a pazarlásmentes életet és a természettel való harmonikus együttélés alapjait.

A bölcsődei étkezés a bölcsődei faliújságon kerül kifüggesztésre.

TÁJÉKOZTATÓK – FONTOS INFORMÁCIÓK

Kapcsolat

Kisgyermeknevelők: Darida Emese, Szeltner Annamária

Szakmai vezető: Rózsavölgyi Barbara

rozsavolgyi.barbara@nonprofit.uni-obuda.hu

Bölcsőde címe: 1034, BUDAPEST, BÉCSI ÚT 104-108. Kandó Kálmán Kollégium földszintje

Bölcsőde telefonszáma: +36 30 179 31 18

 

Galéria

SAJÁT munkahelyi bölcsőde

A munkahelyi gyermekgondozási ellátás segít a jelenlegi alkalmazottak megtartásában, és olyan új munkavállalók felvételében, akik a közelmúltban családot alapítottak vagy a jövőben ezt tervezik. 
Keressen mineket bizalommal: bolcsode@nonprofit.uni-obuda.hu