Hétköznapi életünk során előfordulhat, hogy olyan kihívással, az egyetemi tanulmányokból fakadó nehézséggel kell szembenéznünk, amelyet egyedül nem vagyunk képesek megoldani. Motivációhiány, társas kapcsolati nehézségek, krízishelyzet, elakadás esetén pszichológusaink tanácsadási folyamat keretében nyújtanak segítséget a továbblépéshez. Keresd őket bizalommal, ha úgy érzed, hogy szeretnél jobban odafigyelni magadra és a lelki jóllétedre, vagy olyan nehézséggel nézel szembe, amiben támogatásra lenne szükséged.

A tanácsadásra történő bejelentkezés közvetlenül a pszichológusainknál lehetséges az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

Józsefváros

Óbuda

YBL

Tavaszmező utca 17/A épület Fsz. 21.
berces.anna@uni-obuda.hu

Bécsi út 94-96/c 016.
biharvari.eszter@uni-obuda.hu

Thököly út 74. I. em. 202.
jakab.eszter@uni-obuda.hu

Bérces Anna vagyok, és célom, hogy pszichológiai tanácsadás és tréningek keretén belül minél inkább segíthesselek Titeket az egyetemi éveitek során. A fiatal felnőttkor sok kihívást és változást tartogat, ezért könnyen érezhetjük magunkat elveszettnek benne. Ebben az időszakban sok olyan kérdéssel és problémakörrel találkozhatunk, amelyekkel kapcsolatban úgy érezzük, hogy szükségünk lenne egy külső segítőre, akivel átbeszélhetjük a problémákat. Legyen szó az önismeret mélyítéséről, tanulási és vizsgázási nehézségről, párkapcsolatról, a szülőktől való függetlenedésről, időbeosztásról, kapunyitási pánikról, vagy a járványhelyzet okozta nehézségekről, fordulj hozzám bizalommal!

Várom jelentkezésedet a berces.anna@uni-obuda.hu email címen!


 

I am Anna Bérces and my goal is to help you as much as possible during your university years through psychological counseling and training. Young adulthood holds many challenges and changes, so we can easily feel lost in it. During this period, we may encounter many issues and we feel that we need somebody to listen. Whether it’s deepening your self-knowledge, learning and examining difficulties, relationships, independence from your parents, scheduling, quarterlife crisis, or difficulties caused by the pandemic, feel free to contact me!

I am waiting for your application at the email address berces.anna@uni-obuda.hu! Kevesebb jelenjen meg

Biharvári Eszter vagyok, közel kilenc éve dolgozom pszichológusként. Hiszek abban, hogy a erőforrásainkra építve hatékonyan tudunk problémákat megoldani, nehezebb élethelyzetekben helytállni. A pszichológiai tanácsadásban is ezt a szemléletet képviselem. Keress bizalommal, ha úgy érzed, hogy támogatásra van szükséged az egyetemi évek alatt az alábbi témákban, helyzetekben: önállósodás, önismeret fejlesztése, társas kapcsolatok, időmenedzsment, tanulás, a munka világába való belépés, pályatanácsadás.

Várom jelentkezésedet a biharvari.eszter@uni-obuda.hu email címen!


 

I am Eszter Biharvári, I have been working as a psychologist for almost nine years. I believe that building on our inner resources we can handle problems more effectively and it helps to cope with difficult life situations. In the counselig process I also try to represent a growth -mindset. Contact me if you feel you need support during your university years in the following topics and situations: independecy related issues, self-knowledge development, social relatioships, time management, education and career counseling.

I am waiting for your application at the email address biharvari.eszter@uni-obuda.hu Kevesebb jelenjen meg

Jakab Eszter vagyok, okleveles pszichológus. Munkám során egyik legfőbb célom, hogy olyan biztonságos és empatikus légkört alakítsak ki a hozzám fordulókkal, amelyben bátran szembenézhetnek nehézségeikkel és felfedezhetik a bennük rejlő erőforrásokat. Kiemelkedő fontosságúnak tartom az egyetemista korosztály testi-lelki jóllététéhez való hozzájárulást a harmonikus élet megalapozásának érdekében.
Fordulj hozzám bizalommal, ha úgy érzed szükséged van egy külső segítőre, támogatásra a következő területeken: önismeret mélyítése, tanulási nehézségek, stresszkezelés, elakadások, párkapcsolati problémák, kiégés megelőzése, munka-magánélet-tanulmányok egyensúlya.

Várom jelentkezésed a jakab.eszter@uni-obuda.hu e-mail címen.


 

My name is Eszter Jakab and I’m a psychologist. One of my main goals in my work is to create a safe and empathetic atmosphere with my clients, where they can bravely face their difficulties and discover their inner resources. I believe it is important to help university students to improve their physical and mental well-being in order to build a more balanced life.
Please contact me if you feel you need somebody to help you and support you with the following issues: deepening self-awareness, learning difficulties, stress management, coping with stress, if you feel stuck, relationship problems, burnout prevention, study-work-life balance.

I look forward to receiving your application at jakab.eszter@uni-obuda.hu Kevesebb jelenjen meg


Hogyan zajlik a tanácsadás?

A mentálhigiénés tanácsadás előre egyeztetett időpontban, szakképzett pszichológusainkkal történik, titoktartás mellett. A tanácsadás elsődleges módja a személyes konzultáció, ugyanakkor a mindenkori aktuális járványügyi szabályokhoz igazodik. A mentálhigiénés tanácsadás ingyenes.


Mire számíthatsz egy tanácsadási folyamat során?

A pszichológiai konzultációs folyamat egy tanácsadói fókusszal dolgozó, aktuális élethelyzet megoldását célzó, az énerőt és megküzdést segítő pszichológiai támogatást jelent.  A hozott probléma felmérését követően kijelölünk egy célt, melyen közösen dolgozunk az alkalmak során. A szakember egy elfogadó, empatikus, ítélkezéstől mentes légkört biztosít, melyben segít hatékonyan mobilizálni külső és belső erőforrásaidat, így könnyebbé téve a kihívást jelentő élethelyzetek kezelését. A pszichológiai tanácsadás a nevével ellentétben nem egy egyoldalú folyamatot, hanem egy közös munkát jelent. Hiszünk benne, hogy te vagy a saját életed szakértője, és a tanácsadás ebben nyújt támogatást.


Hány alkalmas a tanácsadási folyamat?

A konzultációk alkalomszáma minden esetben egyéni megállapodás keretében történik. Hallgatók esetében az egyetemi tanulmányok során összesen 12 alkalom, az egyetem munkatársai esetében 6 alkalom vehető igénybe.


Milyen hosszú egy alkalom?

A konzultációs alkalmak 50 percesek.


Hogyan tudom lemondani az időpontot?

A tanácsadás időpontjának lemondására, módosítására ugyanezeken az elérhetőségeken van mód, lehetőleg több nappal, de minimum 24 órával a foglalkozás tervezett kezdete előtt. Kérjük, hogy ezeket a kereteket tartsd a többi konzultációra váró hallgatóra való tekintettel is.


Mi nem tartozik a pszichológiai tanácsadás kereteibe?

A pszichológiai tanácsadás nem jelent egészségügyi ellátást, sürgősségi esetek kezelését, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést. Amennyiben a hozott probléma megismerése után a továbbküldés indokolt, jelezni fogjuk neked.


Mi történik, ha a probléma megoldása egyéb szaksegítséget is igényel?

A konzultáció során segítünk abban, hogy felkereshess társadalombiztosítás által finanszírozott vagy önköltséges ellátóhelyeket.


KRÍZIS ESETÉN

Adódhatnak olyan helyezetek is, amikor azonnali segítségre van szükséged, esetleg veszélyben van a saját vagy mások épsége. Azonnali, akut életveszély esetén minden esetben a mentők hívása a legadekvátabb segítség, hívd a 112-es segélyhívószámot, ahol mentőküldéssel is tudnak segíteni.

Ha úgy érzed, hogy a problémád kezelhetetlen, és elviselhetetlen nyomást gyakorol rád, és sürgősen szükséged van segítségre (pl. öngyilkossággal kapcsolatos gondolatok, súlyos hangulati problémák jelentkeznek), akkor az alábbi helyeken is kaphatsz segítséget:

Lelkisegély ingyenesen hívható száma: 116-123   https://sos116-123.hu/

Kék vonal (24 éves korig; telefonon, chaten és e-mailben is):    https://kek-vonal.hu/

http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/

Péterfy Krízis Ambulancia: https://peterfykh.hu/osztaly/pszichiatriai-osztaly-es-krizis-intervencio-43

Online tanácsadás

Ha nem tudod megoldani vagy egyéb elfoglaltságaid miatt nincs időd, lehetőséged felkeresni valamelyik pszichológust személyesen, úgy lehetőséged van online, interneten keresztül történő tanácsadást igénybe venni. Az online tanácsadás szintén előre egyeztetett időpontban történik, időpontot a pszichológus kollégáktól e-mailben lehet kérni. Az időpont sikeres egyeztetését követően lehetőséged van videóhívás formájában segítséget kérni, melyhez a Microsoft Teams  program biztosítja a technikai hátteret. Az Interneten keresztül történő kapcsolatfelvételhez számítógépre, telefonra vagy tabletre, webkamerára és mikrofonra van szükség. Ettől kezdve az ülések menetrendje teljesen megegyezik azzal, mintha személyes találkozó jött volna létre.

Csoportos tréningek

Egyéni tanácsadás mellett rendszeresen tartunk csoportos tréningeket is, melyek célja, hogy a résztvevők együtt tanuljanak, együtt fejlődjenek egy adott területen, legyen az az önismeret, a stresszkezelés, az asszertivitás vagy a konfliktuskezelés. A tréningeken a részvétel maximumlétszámhoz kötött, ezért a jelentkezést előzetes regisztráció előzi meg.

Amennyiben bővebben szeretnél olvasni a különböző mentális és pszichés megbetegedésekről, úgy az alábbi Tájékoztatóra kattintva megteheted.

Mentális és pszichés egészségünk megőrzése szempontjából kulcsfontosságú a pozitív érzelmek jelenléte a mindennapokban, melyekről részletesen olvashatsz az alábbi Útmutatóra kattintva.

Ha szeretnél eredményesebb lenni a félévben, és felkészülten várni a ZH időszakot, tekintsd meg a hatékony tanulás művészetét bemutató rövid, gyakorlati tippeket tartalmazó ismertetőnket.